Tlačové správy

RVR: Pridelenie frekvencií Rádia VIVA novému subjektu bolo v súlade so zákonom

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila frekvencie, na ktorých dnes vysiela Rádio VIVA novému projektu Info Rádio v súlade so zákonom. Podnet na preskúmanie zákonnosti rozhodnutia totiž Generálna prokuratúra SR odložila ako neopodstatnený, informovala TASR Lucia Jelčová z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou RVR.
Prokuratúra dostala podnet od spoločnosti VIVA PRODUCTION HOUSE, s. r. o. Neúspešný uchádzač o rozhlasové frekvencie, na ktorých dnes vysiela Rádio VIVA, sa na prokuratúru obrátil po jarnom výberovom konaní, v ktorom Rada rozhodla o pridelení frekvencií spoločnosti CORPORATE LEGAL, s. r. o.
Rozhodnutie o udelení licencie na vysielanie novej spoločnosti však ešte nie je právoplatné, poznamenala Jelčová. Po tom, ako Rada rozhodla o zamietnutí pridelenia frekvencií spoločnosti VIVA PRODUCTION HOUSE, sa jej konatelia voči rozhodnutiu odvolali na Najvyšší súd. „K odvolaniu Rada poslala súdu svoje stanovisko, Najvyšší súd zatiaľ rozhodnutie nevydal,“ vysvetlil Ľuboš Kukliš, riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu.

 

zdroj: TASR

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore