Správy SSN

Prvý ročník súťaže Súhvezdia závislostí

Európska kultúrna spoločnosť, o.z. vyhlasuje prvý ročník súťaže Súhvezdia závislostí v obore fotografia (reportáž, dokument). Súťaž sa vyhlasuje v troch kategóriách. Ambíciou súťaže je spojiť širokú tému závislostí a fenomén masového používania fotografie ako dokumentárneho a komunikačného média. Hlavným zámerom projektu je prispieť k otvorenej diskusii, porozumeniu a prevencii rôznych druhov závislostí.

V súčasnej dobe sa nielen záber odborníkov a lekárskej vedy, ale i spoločenská diskusia rozširujú o nové formy závislostí, ktoré sú zväčša moderné a nelátkové, tzv. civilizačné. Spolu s dnes už klasickými formami závislostí na látkach ako alkohol, nikotín a drogy, nové formy závislostí spôsobujú spoločnosti značné škody, ktorých dopady (nielen ekonomické) dnes ešte obtiažne odhadujeme.
Súťaž vyhlasuje a organizuje Európska kultúrna spoločnosť s finančnou podporou Úradu vlády SR v zmysle podpory priorít Národnej protidrogovej stratégie 2012.

Súťaž je rozdelená do troch kategórií: 1. študenti stredných škôl, 2. študenti vysokých škôl v obore fotografia alebo žurnalistika, 3. profesionálni fotografi a žurnalisti. Do súťaže je možné prihlásiť príspevky (série fotografií), ktoré vznikli v období od 1. 1. 2012 do dátumu uzávierky. V súťaži budú akceptované fotografie publikované v printových alebo elektronických médiách (vrátane internetu / blogu), ako aj doposiaľ nepublikované fotografie. Fotografie sa do súťaže prijímajú len v elektronickej podobe prostredníctvom príslušnej funkcie stránky www.zavislosti.sk .

Vyhlásenie súťaže: 3.10.2012
Uzávierka prijímania súťažných príspevkov: 20.11.2012
Vyhlásenie výsledkov súťaže: do 10.12.2012 Výstava ocenených prác: 3. – 9.12.2012

Viac informácií o podmienkach súťaže: www.zavislosti.sk

Porota

Prihlásené príspevky hodnotí päťčlenná porota, ktorá je zložená z osobností fotografie, kultúrneho a spoločenského života.
Menovite sú to: Martin Ciel – filmový teoretik a publicista
Tibor Huszár – fotograf
Alan Hyža – fotograf
Egon Gál – filozof, vedec, pedagóg, publicista
Barbora Kuchárová – klinická psychologička, špecializácia drogové závislosti

Vyhodnotenie a ceny

V každej z troch kategórií porota vyberie tri príspevky, ktoré budú ocenené. Ceny budú buď vo forme poukážok na nákup tovaru/služby alebo finančné. Konkrétnu formu a výšku oznámi organizátor v priebehu súťaže a bude závisieť od získaných sponzorských príspevkov. Víťazné práce budú profesionálne vytlačené a vystavené v galérii Artotéka.

Viac informácií o súťaži: www.zavislosti.skwww.facebook.com/SuhvezdiaZavislosti
Organizátor súťaže: Európska kultúrna spoločnosť – www.exs.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore