Tlačové správy

Novým generálnym riaditeľom BBC sa stane niekdajší šéf spravodajstva Tony Hall

Novým generálnym riaditeľom BBC sa stane Tony Hall, ktorý pre britskú verejnoprávnu vysielaciu sieť v minulosti pracoval 28 rokov na rôznych pozíciách, naposledy ako niekdajší šéf spravodajstva. Informovala o tom dnes BBC.
Predseda Správnej rady BBC Christopher Francis Patten pre BBC uviedol, že Hall, ktorý v súčasnosti vykonáva funkciu výkonného riaditeľa Royal Opera House, je človekom schopným „vyviesť BBC zo súčasnej krízy“.
Hall sa svojej funkcie na čele BBC ujme začiatkom marca budúceho roka, keď nahradí bývalého riaditeľa Georgea Entwistlea, ktorý sa tento mesiac vzdal funkcie len 54 dní od vymenovania v súvislosti s falošným obvinením jedného politika z pohlavného zneužívania detí. Škandál nadviazal na aféru okolo BBC, ktorú rozpútalo odhalenie, že renomovaná vysielacia sieť zlyhala pri informovaní o rozsiahlom sexuálnom zneužívaní detí jednou z najväčších hviezd BBC, medzičasom zosnulým moderátorom Jimmym Savilom.
Predseda Správnej rady BBC konštatoval, že ako bývalý dlhoročný zamestnanec BBC, ktorý v ostatných rokoch pracoval mimo nej, chápe oprávnenú kritiku siete a dokáže sa z nej poučiť. „Najdôležitejšie však teraz je, že jeho znalosť spravodajstva je neoceniteľná, keďže BBC chce získať späť svoje renomé a dôveru verejnosti,“ uviedol lord Patten.

Zdroj: TASR

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore