Tlačové správy

Nemecký hospodársky denník Financial Times Deutschland končí

Nemecký hospodársky denník Financial Times Deutschland (FTD) po 12 rokoch zaniká. Dôvodom je strata vo výške 250 miliónov eur, ktorú noviny nakumulovali od roku 2000. Informujú o tom agentúry Reuters a AP.
Nakladateľstvo Gruner + Jahr, ktoré patrí do mediálneho konglomerátu Bertelsmann, sa preto rozhodlo zastaviť vydávanie novín s denným nákladom zhruba 100.000 výtlačkov. Spolu s tlačenou verziou zanikne aj internetová stránka FTD. Posledné číslo by malo vyjsť 7. decembra.
Noviny začali vychádzať v roku 2000, v čase najväčšieho rozmachu internetových stránok, a nikdy neboli ziskové. Vydavateľstvo sa aj vzhľadom na klesajúce príjmy z inzercie nakoniec rozhodlo činnosť denníka ukončiť. O prácu tak príde zhruba 330 ľudí.
FTD boli pritom počas svojho vzniku označované za „závan čerstvého vzduchu“ na nemeckom novinovom trhu vďaka modernému dizajnu, medzinárodnej perspektíve a smelému štýlu. Ako jediné napríklad kritizovali dlhodobú tradíciu autorizácie rozhovorov, ktorá umožňuje oslovenému, aby v podstate zoškrtal a upravil rozhovor, ktorý poskytol.

Zdroj: TASR

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore