Správy SSN

Začína online hlasovanie verejnosti v Novinárskej cene 2012!

http://hlasovanie.novinarskacena.sk

Nadácia otvorenej spoločnosti dnes v rámci súťaže Novinárska cena 2012 spúšťa online hlasovanie o Česko-slovenskú cenu verejnosti.  Na Slovensku a v Českej republike má verejnosť jedinečnú príležitosť svojimi hlasmi určiť, ktorý z 10 nominovaných príspevkov mal najväčší spoločenský dopad. Hlasovať môžete na stránke hlasovanie.novinarskacena.sk. „Veríme, že priame ocenenie od verejnosti bude pre novinárov podporou a motiváciou. Práve novinári nám mnohokrát pomáhajú skvalitňovať každodenný život aj tým, že upozorňujú na pálčivé spoločenské problémy.“ uviedla Alena Pániková, riaditeľka Nadácie otvorenej spoločnosti.

Hlasovanie pripravili Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation a Nadace Open Society Fund Praha v spolupráci so spoločnosťou Google v Českej republike a na Slovensku. Hlavným partnerom deviateho ročníka súťaže Novinárska cena 2012 je Slovenská sporiteľňa.

Online hlasovanie potrvá do 17. apríla 2013. Autor či autorka s najväčším počtom hlasov získa Česko-slovenskú cenu verejnosti a odmenu 830 EUR. Výhra čaká aj na hlasujúcich: jedného odmení Google tabletom Nexus 7 a ďalší traja dostanú darčekové balíčky.

Desať príspevkov do online hlasovania (5 zo Slovenska a 5 z Čiech) nominovali poroty a Rada súťaže zo všetkých printových a elektronických kategórií súťaže Novinárska cena 2012 na Slovensku a v Čechách. Súťažné príspevky sa venujú rôznym celospoločenským témam ako korupcia a klientelizmus, vzdelávanie a multikulturalizmus, život zdravotne postihnutých ľudí a ďalšie.

Medzi slovenskými nomináciami je séria blogov Jany Semesh o boji s rakovinou (sme.sk), séria článkov o  Ústavnom súde, ktoré napísali Martin Hanus, Štefan Hríb a Jozef Majchrák (.týždeň), príspevok Uväznení redaktorky Anny Lemesányiovej (TV Markíza), relácia Pavla Grausa, Mira Šifru a Lukáša Kodoňa Manuál na mozog (TV sme) a príspevok Komu patrí Dunaj? redaktorov Andreja Bána a Martina Hanusa (.týždeň). Medzi českými nomináciami sú články Hany Čápovej z Respektu a Jindřicha Gintera z Práva o kupčení s dlhmi a exekučnej mašinérii, alebo príspevok Tomáša Němečka a Libora Rousa z Lidových novin o výsledkoch štátnych maturít.

Martina Ondrušová z českého Googlu dodáva že „možnosť verejne hlasovať v rámci Novinárskej ceny, ktorá bola vlani novinkou, vyvolala veľký záujem u českých aj slovenských užívateľov. Vďaka internetu teraz môže svoj názor vyjadriť každý, kto má chuť  a záujem podporiť kvalitnú žurnalistiku. Sme zvedaví, akého víťaza si nakoniec verejnosť z Čiech a Slovenska vyberie“.

Do deviateho ročníka Novinárskej ceny sa prihlásilo 360 autorov so 618 príspevkami. Víťaza a nominovaných pre každú zo 14 kategórií zverejníme 23. apríla 2013 v Bratislave.

Hlavným partnerom deviateho ročníka súťaže Novinárska cena 2012 je Slovenská sporiteľňa.

Partnermi sú Google, Piano Media, Mayer/McCann Erickson, MEMO 98, Združenie vydavateľov periodickej tlače Slovenska a Nadace Open Society Fund Praha.

PR partnerom je agentúra PRime time. 

Za podporu pri informovaní o súťaži ďakujeme medialne.sk, zoznam.sk, ITnews, sme.sk, ssn.sk.

Kontakt: Barbara Horváthová

0903 451 821, novinarskacena@osf.sk, bhorvathova@osf.sk,

www.novinarskacena.sk, facebook.com/novinarskacena

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore