Tlačové správy

Od mínusu k plusu

Košický zbor Apoštolskej cirkvi na Slovensku a organizácia Kristus pre všetky národy/Christ for All Nations (CfaN) v spolupráci s Evanjelickou alianciou pripravujú v Košiciach 19. októbra 2013 od 19,00 hodiny veľké otvorené evanjelizačné stretnutie s názvom Od mínusu k plusu. Po roku 1989 je to najväčšie podujatie svojho druhu v Košiciach.

Niekoľko tisíc návštevníkov z celého Slovenska, ale aj z Čiech, Maďarska, Poľska a Ukrajiny očakávajú v košickej Steel Aréne organizátori veľkého kresťanského podujatia s názvom Konferencia ohňa a večerného evanjelizačného stretnutia, ktoré sa uskutočnia v sobotu 19. októbra 2013. Zámerom Konferencie ohňa, ktorá bude trvať od  10:00 do 16:00 hod., je predovšetkým motivovať, povzbudiť a vystrojiť účastníkov  k ich ďalšej evanjelizačnej činnosti vo svojich miestnych cirkevných zboroch. Už v týchto dňoch sa záujemcovia registrujú  na webovej stránke www.konferenciaohna.sk. Po Konferencii ohňa sa od 19:00 do 21:00 hod. uskutoční otvorené evanjelizačné stretnutie s názvom Od mínusu k plusu, určené pre širokú verejnosť, bez ohľadu na denomináciu či príslušnosť k  cirkevnému spoločenstvu. Vstup  na evanjelizačné stretnutie je voľný.

Kto sa vyberie do Steel Arény, môže sa tešiť aj na koncert súčasnej gospelovej hudby. Slovenská hudobná skupina Tretí deň patrí medzi popredné gospelové kapely na Slovensku a na hudobnej scéne pôsobí už takmer 20 rokov. Doposiaľ vydali 11 albumov, vyhrali niekoľko gospelových hitparád a sú častými hosťami rôznych festivalov na Slovensku aj v zahraničí. 

„Naša aktivita je zameraná predovšetkým na evanjelizáciu Košického kraja, ale snažíme sa odovzdať naše nadšenie pre evanjelium aj ostatným kresťanom na Slovensku i v okolitých prihraničných oblastiach. Podobné podujatia organizujeme raz,  maximálne dva krát ročne v rôznych krajinách Európy. V roku 2013, keď sú Košice Európskym hlavným mestom kultúry,  bolo pre  CfaN a pre košický zbor Apoštolskej cirkvi  veľkou výzvou ponúknuť ľuďom v tejto časti Európy aj kultúru ducha. Veríme, že Európa túto službu potrebuje,“ priblížil zámery organizátorov európsky riaditeľ CfaN-u Břetislav Šípek. Ako dodal, CfaN spolupracuje so všetkými cirkvami, ktoré veria, že Ježiš zomrel ako Spasiteľ, veria Biblii a chcú túto dobrú správu zdieľať s ľuďmi okolo seba.  Vzhľadom k tomu, že už z histórie sú Košice známe ako križovatka mnohých národov a obchodných ciest, kde sú ľudia konfrontovaní s rôznymi svetonázormi, je zámerom tohto evanjelizačného stretnutia  poukázať na aktuálnu moc Ježiša Krista v každodennom živote ľudí práve v Košiciach a v košickom kraji.   

Zástupca biskupa Apoštolskej cirkvi na Slovensku a hlavný pastor cirkevného zboru v Košiciach Ján Liba je presvedčený, že ľudia dnes žijú pod obrovským existenčným tlakom a boria sa s mnohými osobnými problémami.  „Myslím si, že v súčasnej dobe ľudia potrebujú nádej a povzbudenie od Boha. Najväčšia istota v dobe neistôt je istota evanjelia. Prostredníctvom tohto podujatia chceme ľuďom predstaviť riešenie, ktoré im ponúka Boh. Uviedol  J. Liba, ktorý je zároveň predsedom Evanjelickej aliancie v Košiciach. Zdôraznil, že podujatie nemá byť v žiadnom prípade vnímané ako „náborová“ akcia. „V Košiciach máme unikátne Ekumenické spoločenstvo, ktoré už dlhé roky vytvára podmienky pre dobrú spoluprácu medzi všetkými miestnymi kresťanskými cirkvami a tiež Židovskou náboženskou obcou. Preto zdôrazňujem naddenominačný charakter nášho stretnutia,“ dodal.     

Hlavným rečníkom na večernom stretnutí Od mínusu k plusu bude Daniel Kolenda, mladý novodobý misionár a evanjelista, ktorý patrí do piatej generácie tzv. letničných kazateľov. Prichádza z USA a päť rokov pracoval po boku svetoznámeho evanjelistu Reinharda Bonnkeho. Ľuďom v rôznych končinách sveta zvestuje evanjelium Ježiša Krista. Počas veľkých evanjelizačných kampaní v Afrike priviedol ku Kristovi niekoľko miliónov ľudí.  V súčasnosti je prezidentom organizácie CfaN.

Ďalším rečníkom bude Todd White, ktorý  bol počas svojho života 22 rokov drogovo závislým ateistom. V roku 2004 zažil dramatické stretnutie s Bohom, bol oslobodený od drogovej závislosti  a jeho strhujúci životný príbeh je nádejou pre tých, ktorí tiež hľadajú cestu z rôznych závislostí. 

Doplňujúce informácie:

 

Naddenominačná misijná organizácia Kristus pre všetky národy/ Christ for All Nations (CfaN) je známa najmä organizovaním jedinečných evanjelizačných kampaní v Afrike. Misijná práca CfaN je úzko spojená s miestnymi cirkvami. Organizácia má pobočky v Nemecku, Veľkej Británii, USA, Singapure, Afrike a na ďalších miestach. Konferencie ohňa usporadúva CfaN v Európe od roku 1987. V septembri 2011 sa veľké evanjelizačné stretnutie s názvom Od mínusu k plusu konalo v Brne v Českej republike.

www.cfan.cz   www.bonnke.net

Apoštolská cirkev na Slovensku je evanjelikálna cirkev letnično-charizmatického smeru. Je súčasťou celosvetového cirkevného spoločenstva Assemblies of God, ktoré má spolu s ostatnými letničnými      a charizmatickými cirkevnými spoločenstvami približne 584 miliónov členov, Najväčší zbor tohto spoločenstva na Slovensku je v Košiciach. 

www.ackosice.sk

 Kontakt pre médiá:

 Mgr. Miroslav Tóth

pastor mládeže AC Košice

Kresťanské centrum Apoštolskej cirkvi v Košiciach
Bratislavská 1

040 11 Košice
Tel.: 0905 903 300

e-mail: konferenciaohna@gmail.com

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore