Tlačové správy

Ekotopfilm Tour 2013 zavíta budúci týždeň do Košíc

Filmový festival Ekotopfilm 2013 smeruje na východ! Pre Košičanov máme pripravený skvelý program v podobe fantastických víťazných dokumentárnych a prírodopisných filmov, atraktívneho sprievodného programu a akcií pre deti a mládež. Nájdete nás v dňoch 20. 11. – 21. 11. v obchodnom centre OC Galéria Košice na 3. poschodí v Ster Century Cinemas.

foto little_land

Ekotopfilm už tradične prichádza do Košíc – Európskeho hlavného mesta kultúry – aby potešil návštevníkov vybranými víťaznými filmami aktuálneho ročníka. Medzi ne patrí napríklad film Malá zem, ktorý tento rok získal ocenenie primátora mesta Košice. „Od začiatku gréckej krízy sa čoraz viac mladých nezamestnaných Aténčanov sťahuje na vidiek v nádeji, že zmenia svoje životy k lepšiemu. Film nasleduje 35-ročného Theodorisa a jeho rozhodnutie usadiť sa na gréckom ostrove Ikaria. Tu ľudia nežijú len lepší život, ale dožívajú sa aj dlhovekosti. Režisér Nikos Dayandas sa vybral hľadať tajomstvo Ikariancov a zistil, že radikálne odlišný spôsob života sa stáva čoraz dôležitejším východiskom v pohnutých časoch ekonomickej a spoločenskej krízy“.

foto hladaci tiena barabas

Aj náš známy režisér, kameraman a minuloročný víťaz prestížnej ceny Honour of Ekotopfilm Pavol Barabáš je naďalej verný Ekotopfilmu, a tak si môžete prísť pozrieť aj jeho zaujímavý film s názvom Hľadači tieňa. „Aby sme pochopili tajomstvá Zeme, musíme preniknúť do jej vnútra. Spustiť sa do hĺbky za jaskyniarmi, ktorí rozširujú hranice nášho poznania. Hľadači tieňa je príbeh o intuícií, ktorá slabinami tatranského končiara objavuje nekonečný labyrint podzemia presahujúci naše chápanie. Vďaka ojedinelým autentickým záberom, ktoré vznikali priamo pri objavovaní nových gigantických priestorov, prenikneme do hĺbky jaskyniarskej duše a pochopíme zmysel hľadania nepoznaného, vysvetlil Pavol Barabáš.

Neoddeliteľnou súčasťou Ekotopfilmu je doobedný Junior festival venovaný žiakom a študentom základných a stredných škôl. Už dnes je prihlásených na košické projekcie viac ako 1200 detí, čo svedčí o tom, že práca s deťmi a mládežou v oblasti environmentálnej, etickej, morálnej, humánnej a kultúrnej výchovy má naozaj zmysel. V Košiciach pokračujeme aj so sprievodným programom v podobe zaujímavého projektu Živé knižnice (viac informácii tu: http://www.iuventa.sk/sk/Projekty/Ludske-prava/Ziva-kniznica.alej).

Deti si budú môcť zmerať svoje sily aj v separovaní odpadu, budú súťažiť v hádzaní kockou a posúvaní plastového odpadu do cieľa a skladať puzzle znázorňujúce odpady z obalov (plast, sklo, papier, kov).

Návštevníci, ktorí majú doma použitý olej a nevedia, čo s ním, môžu ho priniesť na Ekotopfilm v rámci projektu „Aj kvapka oleja sa ráta“. Za každý liter použitého oleja dostanú odmenu vo forme 4GB USB kľúča.

Pre ďalšie informácie kontaktujte:

Jana Kadlečíková

Manažér vonkajších vzťahov

0903 737 385               ekotopfilm@ekotopfilm.sk

www.ekotopfilm.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore