Tlačové správy

Nové učebne otvoria mladým strechárom a tesárom cestu do praxe

V Centre odborného vzdelávania a prípravy pre stavebníctvo pri Strednej odbornej škole technickej na Kukučínova 23 v Košiciach otvoria v piatok 28. februára 2014 o 9:00 hodine nové odborné učebne pre praktické vyučovania žiakov strechárskych a stavebných študijných a učebných odborov.

Učebne slúžia pre žiakov školy v študijných odborov staviteľstvo a operátor stavebnej výroby a v učebných odboroch tesár a strechár, ale tiež v odboroch murár, maliar a stolár. Žiaci v nich získajú vedomosti o ďalších nových možnostiach pokrývania striech, ktoré sa aktuálne používajú v praxi, ale aj informácie o kvalitách rôznych krytín a o špecifikách montáží na strechách rôznych budov.

Materiálovo-technické vybavenie sponzorsky zrealizovala najmä firma METROTILE – strešné krytiny z Popradu. Žiaci majú k dispozícii montážne modely, informačné nosiče, rôzne vzorky krytín s kamenným granulátom,  šindľové krytiny a ďalšie druhy. Učebné priestory sú materiálovo a technicky vybavené a zamerané aj na materiály a technológie firiem Bramac, Tondach, Velux, Rolo a ďalších strechárskych a pokrývačských firiem.

„Vďaka výbornej spolupráci školy so špičkovými dodávateľmi môžu naši študenti získať nielen vedomosti, ale aj skúsenosti a zručnosti pri práci s najnovšími technológiami. Sú pripravení okamžite sa zaradiť do praxe,“ hovorí riaditeľ školy Ján Pituch.

„Keďže poslaním centier odborného vzdelávania je poskytovať možnosť kvalitnej odbornej výučby s najmodernejšou technikou a výrobnými technológiami aj iným školám, nové učebne budú využívať na teoretické prezentácie a praktické ukážky aj žiaci satelitných škôl – SPŠ stavebnej a geodetickej v Košiciach, SOŠ na Markušovskej ceste v Spišskej Novej Vsi, SOŠ v Kráľovskom Chlmci, Rožňave a v Dobšinej,“ dodal zástupca riaditeľa SOŠ technickej pre pedagogické činnosti Milan Lazorčák.

Priestory učební budú zároveň slúžiť pre organizovanie firemných dní uvedených firiem, na teoretické a praktické prezentácie pre dospelých, živnostníkov a montážnikov a tiež pre rekvalifikačné kurzy v rámci celoživotného vzdelávania.

Viac informácií:

PhDr. Milan Lazorčák, zástupca riaditeľa
m.lazorcak@gmail.com
421 55 6228031, 421 55 6228032

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore