Vyhlásenie Borisa Urbančíka, kandidáta na primátora mesta Košice

Dobrý deň. Hneď na úvod chcem zdôrazniť, že nie som členom žiadnej politickej strany. Vzhľadom na momentálnu situáciu v Košiciach sa preto môžem slobodne vzdať svojej kandidatúry na post primátora v prospech jedného z kandidátov. Ale neurobím to!

Je mi veľmi ľúto najmä mladých ľudí, ktorí hľadali nádej na zmenu v osobe pani Aleny Bašistovej. Ako však s touto nádejou naložila strana Sieť? Veľkolepú a nákladnú kampaň spláchli do kanála. Teraz tvrdia, že ide o spájanie sa pravice. Skupina, ktorá platí pána Procházku si to zrejme môže dovoliť. Skupina, ktorá bola príčinou protestov proti Gorile mení taktiku. Nielen, že si kupuje politikov, ale už aj médiá.

Aj ja som pravicový volič, aj mňa podporuje pravicová strana. Podľa niektorých novinárov však existuje iba jedna pravica. Tá, ktorá teraz podporuje pána Bauera. Ja ho však nepodporím, pretože ho podporuje strana SaS, ktorá zapríčinila pád vlády pani Radičovej. Nepodporím pána Bauera, pretože ho podporuje strana SMK vďaka ktorej má Smer v rukách post predsedu Košického samosprávneho kraja. Nepodporím pána Bauera, pretože ho podporujú strany, ktoré umožnili svojou hašterivou politikou súčasnú vládu strany Smer, vďaka ktorej Svetová banka varuje pred investovaním na Slovensku pre korupciu. Vďaka tomuto farebnému cirkusu 11tich strán, ktoré sa dnes tvária akí sú jednotní pri podpore pána Bauera, je pri moci vláda Smeru. Nezabudnime, že pre súčasnú situáciu v našej krajine nám Európska únia pozastavila čerpanie z eurofondov.

Počas tejto kampane sme svedkami manipulatívnych telefonických prieskumov, ktoré médiá považujú za relevantné. Podľa nich sa teda Košičania musia rozhodnúť medzi menším zlom. Ja som tušil, že to takto dopadne práve preto som sa rozhodol, že budem kandidovať. Nechcem, aby sa v Košiciach opäť volilo menšie zlo. Už som volil menšie zlo v prezidentských voľbách dvakrát a poviem vám, že za výsledok som sa hanbil. Až príchodom tretieho kandidáta, nezávislého kandidáta na prezidenta, pána Andreja Kisku sa za svoju voľbu nehanbím. Pán prezident ešte v lete vyzval ľudí, aby kandidovali v týchto komunálnych voľbách. Ja som jeho výzvu prijal. Vyzývam však teraz ja jeho, aby vystúpil a motivoval svojou autoritou ľudí, aby išli voliť. Nech občanov osloví, aby sa rozhodovali vo volebných miestnostiach a nie na uliciach. Rezignáciou pani Aleny Bašistovej je veľa Košičanov tak znechutených z politiky, že voliť nepôjdu. Pán prezident podporte svojimi slovami účasť na voľbách. Verím, že v Košiciach prestane červeno-modrý politický boj a že sa všetci sústredíme na riešenie skutočných problémov v meste. Ďakujem.

Boris Urbančík, Košice, 11. 11. 2014

Kontakt pre médiá:

Mgr. Miriam Štrignerová

manažérka volebnej kampane

+ 421 907 756 506

e-mail: miriam.strignerova@strana-tip.sk

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login