Tlačové správy

Spisovateľka Dana Hlavatá a manželia Šebovci hosťami vo Verejnej knižnici J. Bocatia v Košiciach

Pozvanie na októbrový literárny večer, ktorý Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach (VKJB) organizuje v rámci projektu 1+1,  prijali spisovateľka Dana Hlavatá, obľúbená autorka kníh pre dospelých i deti a manželia Šebovci z populárnej relácie pre najmenších Zázračný ateliér. Podujatie sa uskutoční vo štvrtok 25. októbra 2018 o 17:00 hod. v centrálnej požičovni knižnice na Hviezdoslavovej 5. Hudobným hosťom podujatia bude skupina Soren.

Dana Hlavatá vyštudovala FiF UK – odbor televízna žurnalistika. Pracuje v RTVS ako dramaturgička viac ako dvadsať rokov. Pripravuje relácie pre deti aj dospelých. Napísala a publikovala celý rad poviedok a fejtónov, tri desiatky televíznych scenárov. Venuje sa písaniu románov, detektívok, bájok a rozprávok. Je autorkou kníh Neverím ti (2012), Nevinné klamstvá (2014), Posadnutí (2015), Stôl pre štyroch (2016), Kreatúra (2018) a mnohých ďalších. Za svoju literárnu tvorbu získala niekoľko ocenení doma aj v zahraničí. Venuje sa aj výtvarnej tvorbe.

Janka a Tomáš Šebovci študovali na Katedre bábkoherectva Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Už 20 rokov pripravujú pre deti divadelné predstavenia divadla Maškrta. Sú autori námetu, scenáristi a moderátori  obľúbených relácií RTVS Maškrtníček a aktuálne Zázračný ateliér. V roku 2017 vydali knihu plnú zaujímavých nápadov a receptov s názvom Nápady a recepty zo zázračného ateliéru.

Projekt 1+1  z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 Kontakt:

Alena Zavocká, manažérka kultúrnych podujatí VKJB, zavocka@vkjb.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore