Tlačové správy

Valentínsky týždeň v knižnici Jána Bocatia v Košiciach

Môžete potešiť milovaných i obdarovať starkých

Deň svätého Valentína je dňom, kedy prejavujeme lásku partnerkám či partnerom, no spája sa aj s iným objektom, a tým je kniha. Na rovnaký deň ako sviatok zaľúbených, pripadá tiež  Medzinárodný deň darovania knihy. Obe udalosti netradične spojili vo Verejnej knižnici Jána Bocatia (VKJB) v Košiciach, ktorá je kultúrnou organizáciou Košického samosprávneho kraja. V knižnici usúdili, že milé udalosti by mali trvať dlhšie, ako jeden deň, preto pripravili výnimočný celý Valentínsky týždeň, ktorý potrvá od pondelka 13. do piatka 17. februára.

Počas Valentínskeho týždňa každý, kto príde do Verejnej knižnice Jána Bocatia vo dvojici, môže získať zápisné zadarmo. Stačí, ak záujemca o zápisné grátis, príde spolu s už zaregistrovaným čitateľom. Môže ísť o partnerov, priateľov, súrodencov, starého rodiča a vnúča, alebo kolegov, či spolužiakov. Knižnica privíta všetkých, ktorí majú k sebe blízko. Valentínsky bonus platí pre všetky pracoviská VKJB, v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej 5, regionálnom a hudobnom oddelení na Hlavnej 48, pobočkách na sídliskách Terasa, KVP, Furča, Nad jazerom, v Barci a Šaci.

Inšpirovaná Medzinárodným dňom darovania knihy je zbierka kníh, ktorá je určená pre seniorov z Domova sociálnych služieb Via Lux v Košiciach – Barci.   Zbierka potrvá počas celého týždňa od 13. do 17. februára. „Chcem povzbudiť všetkých, ktorí chcú spríjemniť život klientov v domove sociálnych služieb, aby k nám do knižnice priniesli knihy, ktorými potešia starkých. Knihy možno odovzdať v našej centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej 5, alebo ktorejkoľvek pobočke,“ uviedla riaditeľka VKJB Soňa Jakešová s tým, že výzva je adresovaná nielen čitateľom knižnice, ale aj verejnosti. Darované knihy by mali byť nové, alebo vo veľmi dobrom stave, také, aké by darcovia sami chceli dostať. Vítané sú najmä pútavé, aktuálne tituly. Do kníh bude možné vložiť aj osobný pozdrav, či prianie pre obdarovaných.

Via Lux – Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov je celoročným pobytovým zariadením. Jeho zámerom je vytvárať pre prijímateľov sociálnych služieb bezpečné prostredie, ktoré sa čo najviac približuje domácemu prostrediu. Je tiež kontaktným miestom pre ľudí s Alzheimerovou chorobou a ich príbuzných.

Kontakt:

Mgr. Erika Palágyiová

vedúca Útvaru regionálnej, koordinačnej a projektovej činnosti VKJB

palagyiova@vkjb.sk, +421 915 719 246

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore