Tlačové správy

Niekedy stačí málo

Keď máte obavu o dieťa vo vašom okolí, povedzte mu, že naň myslíte.

Niekedy stačí málo na to, aby sme znamenali pre dieťa veľa. Pýtajme sa samých seba: ,,Kto som a kým sa môžem stať pre dieťa z mojej komunity?” Niekedy stačí málo a môžeme deťom v našom okolí navrátiť pocit bezpečia, potrebnú nádej a dôveru, ktorú postrádajú. Napríklad tým, že dieťa od susedov, ktoré sa často potuluje samo vonku, jednoducho pozdravíme, môžeme pozvať k nám, aby sa pohralo, pomôcť mu s domácimi úlohami, vziať ho na výlet, ponúknuť pomoc a priateľstvo jeho rodičom.

Združenie Návrat tento rok realizuje druhý ročník projektu (Keď) Ide o život s názvom Niekedy stačí málo. V rámci neho sa snaží  posilňovať psychologickú, sociálnu a kultúrnu rolu komunity v živote detí, teda mňa ako susedy, spolucestujúceho, okoloidúceho, strýka, rodiča spolužiaka či učiteľky, ktorá nielen odučí hodinu, ale prekročí svoju rolu. Návrat k tejto téme ponúka stránku, na ktorej sú zaujímavou formou spracované komixy znázorňujúce, ako sa môžeme podporne zachovať voči deťom v situáciách na ulici,škole, v paneláku a tak sa stať pre deti dôležitými dospelými.

Projekt (Keď) Ide o život, ktorý realizuje Návrat, o.z. v spolupráci s Nadáciou Orange má za cieľ predstaviť pestúnstvo, a jeho rôzne rozmery. Od ,,pestúnstva“ ako otvorenosti a vnímavosti k potrebám detí, až po pestúnstvo ako šancu na život v rodine pre deti vyrastajúce bez rodičov, ktorému sa Návrat dlhodobo venuje.

www.mastovsebe.navrat.sk

V prípade otázok alebo záujmu o rozhovor nás neváhajte kontaktovať:

Anna Kratochvílová

anna.kratochvilova@navrat.sk

0905 216 745

www.navrat.sk

https://www.facebook.com/navrat.sk
https://www.youtube.com/channel/UCrWaVYHqv-gAEXj2q7hOhXw

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore