Tlačové správy

Camp Goralský dvor v Haligovciach privíta účastníkov 22. ročníka Dahlie Rallye

Camping a caravaning je formou využívania voľného času s možnosťou nadväzovať nové priateľstvá bez hraníc. Umožňuje mobilitu, rýchlosť, no najme nezávislosť od dopravných prostriedkov a ubytovacích zariadení. S postupným rozvojom campingu a caravaningu začali vznikať Camping a Caravan Cluby  hlavne za účelom svojpomoci pri stavbe karavanov. Dnes je to za účelom kolektivného organizovania činnosti fanúšikov tohto hobby.

Súčasťou života karavanistov sú rôzne stretnutia a zrazy – rallye. Vrcholnými medzinárodnými akciami campingu a caravaningu sú v súčasnosti: F.I.C.C. RALLY, EUROPA RALLY,  ADRIA CAMPING RALLY (ACR)  a DAHLIE RALLYE (DR).

Myšlienka usporiadať Dahlie rallye sa zrodila v poľskej Ustroni v roku 1996, kde Zdeňek Vaňura z Camping Clubu KČT TJ Rožnov pod Radhoštěm navrhol usporiadať jesenné stretnutie caravanistov Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska, ako náhradu za zrušené Dunaj camping rally. Na základe kladného ohlasu bol ustanovený prípravný výbor, čim bol položený základný kameň pre stretávanie sa  priateľov campingu a caravaningu s medzinárodnou účasťou. Dahlie Rallye sa usporadúva striedavo každý rok koncom leta v jednotlivých štátoch V4.

Každá rallye má svoju špecifickú atmosféru. Hostitelia pre jej účastníkov pripravujú bohatý sprievodný program. Vyberajú zaujímavé turistické atrakcie, miesta typické pre oblasť, v ktorej sa rallye koná. O záujme o túto akciu  svedčia aj tieto čísla. Na prvej v roku 1997 bolo 123 posádok a 319 účastníkov. Na jubilejnú 20-tú rallye v roku 2016 prišlo 244 posádok a 520 účastníkov.

 22. ročník Dahlia Rallye, Haligovce, Camp Goralský dvor, 30. augusta – 3. septembra 2018

Na stretnutie je dosiaľ prihlásených 93 posádok  a 213 účastníkov. Najviac je zo Slovenska a Čiech. Prídu aj Poliaci, Maďari a Chorváti. Očakáva sa príchod Ukrajincov, Rumunov, Nemcov, Bulharov…

Účastníkov čaká výlet na Staroľubovniansky hrad, pozrú sa  do skanzenu ako aj  do liehovaru v Hniezdnom. Ďalšou zaujímavou destináciou bude zámok v Niedzici, prehliadka priehradného múru a plavba po Czorsytinskej priehrade. Pre menšie skupiny je pripravený mikrobus, s ktorým sa môžu pozrieť do Kežmarku a do kaštieľa v Strážkach. Chýbať nebudú ani rôzne súťaže detí aj dospelých. O kultúrny zážitok sa postará Peter Stašák. Počas zrazu budú vystupovať folklórne skupiny rôznych etnických skupín z okolia.

Na každej rallye sa aj pracuje. Preberajú sa aktuálne problémy v mototuristickom živote, prijímajú konkrétne rozhodnutia, s cieľom skvalitniť činnosť a fungovanie tohto krásneho hobby-športu.

Každé takéto podujatie potrebuje aj silných finančných podporovateľov. V prípade 22. DR je ním spoločnosť Wagon Slovakia, s.r.o. a Camp Goralský dvor.

Summár

Na doterajších 21. ročníkoch sa zúčastnilo takmer 2 500 posádok, ktoré tvorilo 5 777 účastníkov. Rallye sa uskutočnilo 5 krát na Slovensku, 5 krát v Česku, 4 krát v Maďarsku a 7 krát v Poľsku.

Ing. Darina Semjanová, PR manažér podujatia

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore