Tlačové správy

Technická univerzita v Košiciach prináša na Slovensko prvý Hackathon zameraný na internet vecí, zdravotníctvo a kvalitu života

TUKE v spolupráci so spoločnosťou AT&T a ďalšími partnermi organizuje v dňoch 26. a 27.10.2018 v priestoroch Univerzitnej knižnice programátorsky  maratón, inovatívnu súťaž – tzv. V4 Hackathon – pre študentov (a nielen pre študentov). V priebehu 24 hodín budú registrované tímy riešiť zaujímavé projekty, tematicky zamerané na problematiku internetu vecí, zdravotníctvo a kvalitu života.

Bude to vyčerpávajúca, ale bohatá a plodná 24-hodinová nádielka programovania a riešenia reálnych problémov, hľadania odpovedí na výzvy moderného života. Budú hľadať riešenia na báze internetu vecí, riešiť reálne problémy v oblasti zdravotníctva, bývania, trvalej udržateľnosti alebo inteligentných miest. Pri tom im bude pomáhať skupina skúsených mentorov – IT expertov, lekárov a manažérov.

Pre víťazov sú pripravené hodnotné ceny: je pripravených 6 000 dolárov za prvé miesto, 3 000 za druhé a 1 500 za tretie. Víťazné tímy budú navyše zaradené do 6-mesačného akceleračného programu Startup centra v Univerzitnom vedeckom parku TECHNICOM na TUKE, vďaka čomu budú môcť svoje projektové riešenia pretvoriť do podoby komerčných produktov.  Päť najinšpiratívnejších účastníkov získa možnosť absolvovať aj prestížne školenia v online programe Nanodegree spoločnosti AT&T.

Súťažné verejné prezentácie riešených projektov sa uskutočnia v sobotu – 27.10.2018 v čase od 14.00.  Víťazov vyhlási porota zložená z odborníkov z Technickej univerzity v Košiciach, spoločnosti AT&T a PC Revue. Priebeh akcie je možné sledovať on-line prostredníctvom živého vysielania V4 Hackathonu na https://video.nti.sk/v4hackathon/.

Viac informácií o V4 Hackathone je možné nájsť na http://hackyourfuture.eu/.

Kontaktná osoba:

doc. Ing. František Jakab, PhD., Katedra počítačov a informatiky FEI TUKE,  frantisek.jakab@tuke.sk,  0905 715 816

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore