Tlačové správy

Štátne divadlo Košice žije aspoň v online svete

Predaj vstupeniek a hranie predstavení zastavené do odvolania, premiéry odložené na neurčito.

Po rozhodnutí krízového štábu Štátneho divadla Košice o pozastavení predaja vstupeniek a hrania repertoárových predstavení až do odvolania a o odklade plánovaných premiér na neurčito, sa tradičný divadelný život úplne zastavil. Štátne divadlo Košice sa preto rozhodlo otvoriť svoje pomyselné brány aspoň v online svete.

To je nuda! Zovšadiaľ správy o zatiaľ stále nevyrovnanom boji s koronavírusom, všetko okolo zatvorené, ani do toho divadla sa nedá ísť. Povzdychli si určite mnohí z tých, ktorí v posledných dvoch týždňoch a aj v týždňoch nasledujúcich chceli navštíviť predstavenia Štátneho divadla Košice. Aj preto Štátne divadlo Košice pre nich svoje brány otvára aspoň v online svete a spolu s nimi UMENÍM SKROTIŤ NUDU. Rozprávky načítané hercami činohry (prvou bude v piatok 20. marca poviedka herečky Adriany Krúpovej Ako Laura našla svojho Princa načítaná hercom Ivanom Krúpom), hudobné a iné príspevky členov opery či baletu – úsmevné aj povzbudzujúce – im budú spríjemňovať všetkým chvíle počas nútených divadelných prázdnin na kanáloch Štátneho divadla Košice na sociálnych sieťach Facebook, Instagram a Youtube. Krotiteľmi nudy sa môžu stať aj samotní diváci. Nielen pasívnymi, ale aj aktívnymi. Stačí ak sa inšpirujú  a natočia vlastné video na divadelné témy.

Deti už krotiteľmi nudy sú. Pre nich Štátne divadlo Košice prostredníctvom sociálnych sietí spustilo špeciálnu súťaž NAMAĽUJTE, ZAHRAJTE, ZASPIEVAJTE ALEBO ZATANCUJTE DIVADLO na dni, počas ktorých aj ich, podobne ako divadelníkov,  koronavírus zavrel doma medzi štyrmi stenami. Je určená predškolákom i školákom. Obrázky a videá bude hodnotiť fundovaná divadelná porota a všetci veríme, že detské talenty budeme môcť prezentovať už počas DŇA OTVORENÝCH DVERÍ, ktorí Štátne divadlo Košice aj v tomto roku pripravuje pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa detí. Podrobnejšie informácie o oboch projektoch ŠDKE sú na webovej stránke divadla a na kanáloch na sociálnych sieťach.

Ak budeme zodpovední k sebe aj voči ostatným, určite príde chvíľa, na ktorú všetci netrpezlivo čakáme. Keď sa divákmi zaplní hľadisko a znova dvihne opona Štátneho divadla Košice.

Svjatoslav Dohovič, web editor  a PR

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore