Tlačové správy

Po prvýkrát v kaštieli má svoje pokračovanie

Múzeum a kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pozýva na netradičnú návštevu kaštieľa Andrássyovcov. Pôjde už v poradí o druhú špeciálnu prehliadku tohto sídla. Opäť bude zameraná na prezentáciu vecí, ktoré nie je možné vidieť počas bežnej prehliadky.

Návštevníci sa dozvedia, ako sa múzejníci starajú o zbierkové predmety, akými formami ponúkajú informácie záujemcom o históriu a cestovanie, či to, prečo sú niektoré exponáty náchylné na dotyk.

„Veríme, že aj vďaka takýmto špeciálnym prehliadkam motivujeme malých aj veľkých objaviteľov navštevovať kultúrne stánky v našom kraji častejšie. Radi by sme priblížili našu prácu aj laickej verejnosti a ukázali, že aj múzeum kráča s dobou a návštevníci v ňom nájdu aj interaktívne prvky,“ informovala riaditeľka Múzea a kultúrneho centra Južného Zemplína v Trebišove Beáta Kereštanová.

Tejto zaujímavej prednášky sa môže široká verejnosť zúčastniť 20. augusta 2021. Vstupy sa uskutočnia o 16-tej a 17-tej hodine.

Počet miest je limitovaný. Bližšie informácie poskytnú pri pokladni múzea.

Kontaktná osoba:

Imrich Kováč

Emailová adresa: kovac.i@outlook.com

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore