Tlačové správy

Košické Štátne divadlo otvorí brány, už v nedeľu 5. septembra

Aj 77. sezónu začne Štátne divadlo Košice obľúbeným Dňom otvorených dverí. Už v nedeľu 5. septembra 2021 od 10:00 do 16:00 hod. pozývame všetkých, ktorí sa tešia rovnako ako my na nové aj dobre známe predstavenia z repertoáru opery, baletu a činohry, aby prišli spolu s nami opäť otvoriť „svoje divadlo“.

Keďže strašiak koronavírusu stále obchádza celý svet, bude tentoraz spoločné odomykanie dverí divadla trochu iné ako v minulosti. Väčšina aktivít sa bude odohrávať v exteriéri, v okolí historickej budovy divadla. Chýbať nebude výstava zaujímavých častí zo scénografií a tvorivé dielne. Pre deti bude pripravená aj cesta okolo divadelného sveta, na konci ktorej bude na jej účastníkov čakať sladké prekvapenie. Samozrejme, všetci veríme, že počasie nám bude priať, inak tieto vonkajšie aktivity nebudeme môcť uskutočniť.

V samotnom divadle, teda v jeho historickej budove, budú počas celého dňa prebiehať len komentované prehliadky jednej z najkrajších divadelných budov v Európe. V rámci platného stupňa COVID automatu  sa budú riadiť OTP režimom, čo v praxi znamená, že ich účastníkmi môžu byť len osoby plne očkované, alebo schopné preukázať sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu resp. 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu, alebo osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

Tešíme sa na stretnutie s Vami! Pozorne sledujte našu stránku a sociálne siete. Pre Deň otvorených dverí pripravujeme aj ďalšie zaujímavosti a určite sa o nich včas dozviete. Rovnako aj o prípadných zmenách, ktoré môže priniesť doba, ktorú aktuálne žijeme.

Svjatoslav Dohovič, web editor a PR

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore