Tlačové správy

Nočná džungľa v Botanickej záhrade UPJŠ opäť ožíva

Po minuloročnom úspešnom podujatí Noc v džungli Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach pokračuje s komentovanými večernými prehliadkami pri farebnom osvetlení a v sprievode zvukov džungle. Podobne ako v minulej sezóne aj túto zimu budú prehliadky prebiehať každý piatok a sobotu od decembra 2023 do februára 2024 so začiatkom buď od 18:00 hod. alebo 19:00 hod.

„Komentované večerné prehliadky v skleníkoch botanickej záhrady pod názvom Noc v džungli sme pre verejnosť sprístupnili od decembra minulého roka. Tešili sme sa veľkému záujmu zo stany návštevníkov, preto chceme vyhovieť záujemcom aj  v tomto roku,“ informuje a na podujatie pozýva riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Mártonfi, PhD.

Zážitková expozícia Noc v džungli vznikla vďaka inštalácii audiovizuálnej techniky, ktorá bola finančne podporená spoločnosťou Východoslovenská energetika Holding a.s. Inštaláciou technológie vznikla nová a jedinečná atrakcia pre návštevníkov, ktorí počas večerného sprevádzania môžu zažiť tajomnú atmosféru, počuť reálne zvuky džungle a spoznať tropické rastliny z inej perspektívy. Každá prehliadka trvá 50 minút a je určená predovšetkým pre dospelých a staršie deti.

V harmonograme prehliadok máme posledné tri decembrové termíny. Aktuálne sú  spustené aj rezervácie januárových a februárových termínov. Vstupenky sú dostupné prostredníctvom portálu tootoot.fm Prihlásiť sa na termín je možné najneskôr 24 hodín pred konaním podujatia. Cena vstupenky pre dospelých je 8 eur, zľavnené vstupné v hodnote 6 eur poskytujeme deťom, študentom, dôchodcom a ZŤP.

Mgr. Laura Hoľanová, tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

 

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

RNDr. Andrea Fridmanová, PhD.

Zástupkyňa riaditeľa pre vonkajšie vzťahy Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach

E-mail: andrea.fridmanova@upjs.sk

Tel.:   + 421 55 234 1672

Web: https://www.upjs.sk/pracoviska/botanicka-zahrada/actuality/noc-v-dzungli-2023/

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore