Tlačové správy

Festival hier a zábavy pre deti a dospelých HRAVENISKO 2012

Tretí ročník Festivalu hier a zábavy pre deti a dospelých Hravenisko sa uskutoční od soboty 24. novembra 2012 do nedele 25. novembra 2012 opäť v priestoroch Základnej školy Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach. Prvého aj druhého ročníka sa zúčastnilo počas dvoch dní takmer 6 tisíc návštevníkov a organizátori veria, že tohtoročného Hraveniska sa ich zúčastní ešte viac.

A čo na návštevníkov Hraveniska čaká? Na tých najmenších, ktorí ešte poriadne nevedia chodiť, ale aj na predškolákov, školákov, tínedžerov, dospelákov či seniorov čaká opäť množstvo hier a hračiek. Nebudú chýbať stolové spoločenské hry, či už tie tradičné ako šach, dáma, pexeso, človečko či piškvorky, ale aj tie moderné, dobrodružné, strategické či zábavné. Súčasťou Hraveniska budú aj hlavolamy, vedecké a logické hračky, hracie konzoly, didaktické hračky, tvorivé hračky, ale aj rôzne odrážadla a iné dopravné prostriedky. Určite nie len pre chlapcov budú zaujímavé autodráhy, rôzne hračky na diaľkové ovládanie, modely áut, stavebnice a ďalšie zaujímavosti. Spestrením podujatia budú určite aj rôzne tvorivé dielne, ukážky práce záchranárov, mobilné terárium, maľovanie na tvár, či zaujímavé fyzikálne pokusy. Veľký záujem bude určite o dve megaherne. Tá prvá bude určená pre deti do piatich rokov. Na ne budú čakať malé nafukovadlá, rôzne plastové preliezky, hojdačky, domčeky či bazénik s guličkami. Po chodbách budú premávať rôzni maskoti s ktorými sa budú môcť deti odfotiť. Tí starší sa môžu tešiť na niekoľko nafukovadiel, kolotoče, elektroautíčka, trampolíny a ďalšie atrakcie. Novinkou tohto ročníka je aj sprievodný program v podobe zaujímavých vystúpení. Deti sa budú môcť tešiť na obľúbeného Uja Ľuba, divadielka a ďalší program.

Organizátori tentoraz zabezpečili aj šatne, parkovisko pre kočiare či miestnosť na kojenie a prebaľovanie tých najmenších návštevníkov. Aby sa návštevníci vyhli náporu pri vstupe, vstupenky v cene symbolického jedného eura si môžu záujemcovia zakúpiť aj v predpredaji v priestoroch Detského centra Tramtária v OC Optima a na vrátnici Základnej školy Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach. Viac informácií je možné nájsť na stránke www.hravenisko.sk.

„Veríme, že sme opäť pripravili podujatie, ktoré návštevníkom spríjemní víkend, tí mladší si vychutnajú detský svet na ktorý sa škola premení a tí skôr narodení sa vrátia do detských čias. Na podujatí je najkrajšie to, že sa budú mať možnosť zahrať všetky vekové kategórie. Zároveň chce škola ukázať, že je otvorenou inštitúciou, ktorá chce osloviť širokú verejnosť“ uviedol riaditeľ Základnej školy Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach Mgr. Róbert Schwarcz

Základná škola Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici č. 22 v Košiciach je podľa počtu žiakov a zamestnancov štvrtou najväčšou základnou školou v Košiciach. Ide o plne organizovanú školu s tridsiatimi triedami, deviatimi oddeleniami školského klubu detí a školskou jedálňou. Škola sa profiluje ako škola so zameraním na cudzie jazyky, IKT, rozvoj životných zručností a podporu intelektovo nadaných a  talentovaných žiakov.

Medzi priority školy patrí bezpečnosť žiakov, realizácia aktivít pre žiakov, učiteľov i rodičov, vytvorenie dobrej atmosféry a klímy, motivujúce prostredie, vybavenie modernými pomôckami, realizácia mimoškolských aktivít a spolupráca s inými školami, zriaďovateľom, neziskovým sektorom, podnikateľským sektorom a inými subjektami.

Okrem zabezpečenia riadneho výchovno-vzdelávacieho procesu sa škola v rámci vyučovania i nad rámec vyučovania venuje oblasti ľudských práv, tolerancie, aktívneho občianstva, prevecnie závislostí a kriminality mládeže, environmentálnej výchovy, prvej pomoci a zdravého životného štýlu. Zriaďovateľom školy je Mesto Košice. Škola je členom prestížnej medzinárodnej siete Zelených škôl a jako jediná základná škola je členom Koalície 2013.

Od roku 2011 nesie škola čestný názov Základná škola Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach.

Spracoval: Mgr. Róbert Schwarcz, riaditeľ Základnej školy na Jenisejskej ulici v Košiciach

V prípade záujmu o ďalšie informácie nás kontaktujte na:

 0907 372428, 055/ 7295940,  www.zsjenisejska.sk  www.hravenisko.sk   riaditel@zsjenisejska.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore