Tlačové správy

Výzva pre vládu Róberta Fica k ušetreniu 1 miliardy EUR

Predseda vlády SR Róbert Fico na tlačovej besede dňa 31. 10. 2012 vyhlásil: „My sme sa rozhodli (vláda SR), keď nám to nedajú v podobe dohôd, že sa s nimi dohodneme, tak to bude vyvlastnené….“, „ …môže sa zmeniť zákon….“

Koalícia občanov Slovenska (KOS) preto vyzýva vládu Róberta Fica na uskutočnenie krokov, ktoré ušetria pre Slovensko 1 miliardu EUR s najväčšou pravdepodobnosťou potrebnú vynaložiť za prípadné znárodnenie zdravotných poisťovní DÔVERA a UNION:

1. Vyzvať všetkých poistencov UNIONU a DÔVERY, predovšetkým členov, sympatizantov a voličov strany Smer-SD na dobrovoľný odchod zo súkromných poisťovní.                         

2. Prijať potrebné zákony na uskutočnenie dobrovoľného odchodu poistencov zo súkromných poisťovní. Poistenci by sa napríklad mohli do určeného termínu prihlásiť do štátnej zdravotnej poisťovne. 

3. Ak sa do určeného termínu odhlásia všetci poistenci UNIONU a DÔVERY, nebude potrebné žiadne znárodňovanie súkromných poisťovní a Slovensko sa tak vyhne súdom, arbitrážam a 1 miliarde eur na ich odškodnenie.

 Koalícia občanov Slovenska, 14. 11. 2012

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore