Tlačové správy

Košice open 2013

Koncom tohto týždňa – 30. mája – 3. júna 2013 – sa Košice stanú mestom tanca, keď budú hostiť páry, trénerov a rozhodcov patriacich medzi svetovú špičku. Na medzinárodnom tanečnom festivale „Košice open 2013“ sa očakáva zastúpenie 25  štátov sveta, čím sa v kontexte  udalostí v spojení s projektom „Košice EHMK 2013“stáva jednou z najvýznamnejších každoročne sa opakujúcich udalostí na pôde nášho mesta. Festival pozostáva z medzinárodných tanečných súťaží na úrovni WDSF International open, WDSF open, bodovacích súťaží vo všetkých kategóriách a medzinárodného tréningového tábora pre talentovanú mládež so špičkovými európskymi trénermi.

Záštitu  nad projektom prevzal predseda vlády Slovenskej republiky Róbert Fico a primátor mesta Košice Richard Raši. Festival je historicky najvýznamnejšou súťažou tohto významu na východnom Slovensku. Počas jeho trvania sa z Košíc stane stredoeurópske centrum vrcholového tanečného športu, čím vytvára ideálne podmienky pre vzdelávanie  mladých talentovaných tanečných párov z nášho regiónu a okolitých štátov absolútnou svetovou trénerskou špičkou.

Miestom konania bude tradične Spoločenský pavilón na Triede SNP 61 v Košiciach. V dňoch 1. a 2. júna prebehne spolu 28 súťaží v rôznych vekových a výkonnostných kategóriách, z toho 8 TOP WDSF súťaží, kde páry získavajú body do svetového rebríčka. Košice budú mať svoje želiezka v ohni v pároch František a Miriam Bérešovci (14. pár svetového rebríčka kat. senior LAT) a Viktor Dinu Lung a Martina Čellárová (22. pár svetového rebríčka kat. mládež ŠTT). Konečný počet tanečných párov bude známy po uzávierke prihlášok, ktorá je 30. mája. Organizátori predpokladajú, že počas dvoch dní sa na festivale zúčastní okolo 800 až 1 000 párov. Účasť už potvrdili viacerí majstri a vicemajstri v kategórii dospelých, ale aj ostatných vekových kategórií.

Vrcholom súťaží bude galavečer, ktorý sa bude konať 1. júna o 19:30 hodine. Slovom ho bude sprevádzať Richard Herrgott a návštevníci sa môžu tešiť na semifinále a finále súťaže International open WDSF v latinskoamerických tancoch, kde najlepšie páry, ktoré sa z popoludňajších eliminačných kôl prebojujú až sem, budú bojovať o body do svetového rebríčka. Rovnako divácky zaujímavý bude sprievodný program plný zaujímavých osobností známych aj z televíznej obrazovky.

Organizátorom tohto a mnohých ďalších projektov je Tanečný klub Meteor Košice pod vedením Milana Plačka. Veríme, že tento projekt nadviaže na tanečné podujatia menšieho významu, ktoré si už získali svojich priaznivcov z radov širokej verejnosti, a sprostredkuje širokej verejnosti v našom regióne výnimočnú kultúrno – športovú udalosť, ktorá má obrovský potenciál stať sa tradičnou udalosťou v živote nášho mesta.                                             

Ďalšie informácie:

Milan PLAČKO, vedúci TC Meteor Košice                                                                 kontakt: milan.placko@seznam.cz, 0908 316 542

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore