Tlačové správy

Prázdniny si v Košiciach môžete užiť aj v mestských parkoch

Letné prázdniny môžu Košičania tráviť aj v zrekonštruovaných parkoch na Komenského ulici. Inšpiráciou im môže byť aj otváracie  podujatie parkov na Komenského ulici „Poď do parku“, ktoré sa uskutoční už túto sobotu 29. júna 2013 od 10.00 do 16.00 hodiny. Pripravených je množstvo aktivít, ktoré majú Košičanom ukázať, ako sa dá tráviť voľný čas v meste a napriek tomu v prírode.

Parky na Komenského ulici, ktoré sú jedným z investičných projektov Európskeho hlavného mesta kultúry, budú otvorené podujatím s názvom „Poď do parku“.  Chceme Košičanom ukázať,  ako sa park rekonštrukciou zmenil, aké možnosti trávenia voľného času poskytuje  a ako ho môžu nielen počas leta využívať.

Sobotňajší program začne Kvetinovým trhom v parčíku pred reštauráciou Šport, kde svoje vypestované rastlinky budú prezentovať pracovníci Správy mestskej zelene, Klubu citrusárov a Klubu kaktusárov v Košiciach. Chýbať nebudú ani odborné poradne či predaj prebytkov.

Pre fanúšikov šachu bude určite lákadlom Simultánka s majstrom v šachu Norbertom Zamborom na šachových stolíkoch v parku. Tá je určená pre každého, kto si s ním chce zmerať sily.

Sobotňajšie popoludnie spríjemnia zelené melódie v podaní Salónneho orchestra či ľudovky energických Košickych špivakov.

Pre deti budú pripravené tvorivé dielne s Jankou Bučkovou z BAZZART-u, inštruktáž „Ako sa zabaviť na preliezkach bez úrazu“ a pre všetkých POTULKY PARKOM so záhradnou architektkou Ing. Arch. Petronelou Skorodenskou.

Na otvorení sa zúčastní aj primátor mesta Richard Raši: „Už prvé pozitívne reakcie ukazujú, že Košičanom sa zrekonštruované parky páčia a stanávajú sa obľúbeným miestom na trávenie voľného času. Zanedbané prechodové územia v našom meste sa vďaka titulu Európske hlavné mesto kultúry zmenili na upravené a zelené miesta kultúry a oddychu. Teší ma, že už od jari tu vidno mnoho ľudí oddychovať, športovať alebo venčiť domácich miláčikov. A o to nám ide, aby sme sa mali kde stretávať a aby sme sa v našom meste cítili dobre.“

Revitalizáciou parkov sa vytvoril multifunkčný priestor určený k príjemnému relaxu pre celé rodiny a zároveň vhodný na realizáciu kultúrnych podujatí. Bola upravená zeleň, rekonštruovali sa chodníky a osvetlenie, obnovili fontány a zároveň pribudli nové zákutia a možnosti na relax. Rekonštrukciou sa vytvorili plochy pre inštaláciu umeleckých diel a prezentáciu rôznych druhov umenia a kultúrnych aktivít. 

 KONTAKT:

hovorkyňa mesta Košice

PhDr.Martina Urik Viktorínová, M.A.

+421 918 937 372,   martina.viktorinova@kosice.sk

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore