Tlačové správy

Na UPJŠ Letná škola sieťovania 2017

V dňoch 3.7. – 7.7.2017 sa v Učebno-výcvikovom zariadení UPJŠ v Košiciach v Danišovciach uskutoční už jubilejný 10. ročník Letnej školy sieťovania Ústavu informatiky PF UPJŠ v Košiciach.

Študenti získajú podrobnejšie praktické a teoretické zručnosti v oblasti počítačových sietí, ktoré sa do nabitého študijného plánu nezmestili.

Svoje skúsenosti študentom odovzdajú kvalitní lektori, ktorí majú s prevádzkou sietí a sieťových serverov dlhoročné skúsenosti. Okrem správcov univerzitnej siete budú niektoré aktivity vedené priamo členmi Jednotky pre riešenie počítačových incidentov CSIRT.SK.

Účastníci letnej školy sa prakticky zoznámia s nastavením firewallu, vytváraním a správou virtuálnych sietí, administráciou webového servera a mnohými ďalšími oblasťami.

Už tradične je najobľúbenejšou časťou odborného programu ochrana pred útokmi v počítačovej sieti aj s praktickými ukážkami sledovania siete aj útokov.

Aby to nebolo len o odbornom programe, priateľskej atmosfére prispejú aj športové a večerné „mimoškolské“ aktivity, ale aj poldenný výlet do Slovenského raja.

Bližšie informácie: https://lss.ics.upjs.sk/

Poznámka:

Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/vztahy-s-verejnostou/tlacove-spravy/rok-2017/ .

 

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore