Tlačové správy

Deň detí s knižnicou Jána Bocatia v Košiciach

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach (VKJB), kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, oslávi Medzinárodný deň detí ponukou atraktívnych podujatí a aktivít zameraných na najmenších čitateľov. Od 29. mája do 3. júna 2023 budú môcť deti stráviť v knižnici čas zábavou i tvorením. Knižnica pre nich pripravila zážitkové čítania, tematické výstavy kníh, kreatívnu výtvarnú ponuku, súťaže, stolové hry i zápisné do knižnice zadarmo. Najmladší návštevníci dostanú k svojmu sviatku aj malé prekvapenie.

Deti, ktoré ešte nie sú čitateľmi Verejnej knižnice Jána Bocatia, alebo si chcú obnoviť členstvo, môžu počas celého týždňa od 29. mája do 3. júna získať zápisné zadarmo. Stačí, ak so svojimi rodičmi navštívia  ktorúkoľvek pobočku knižnice. Radi ich zapíšu v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej 5, či v pobočkách knižnice Jána Bocatia na sídliskách Nad Jazerom, KVP, Furči, Terase, v Barci a Šaci. Knižnica okrem bohatého výberu kníh pre deti ponúka aj prístup do originálnej slovenskej digitálnej knižnice KUBO CLUB. Záujemcovia o detské e-knihy si tu môžu vytvoriť užívateľský profil a vyberať si z bohatej ponuky stoviek elektronických kníh. Detské e-knihy sú obohatené o farebné ilustrácie a majú pútavý dizajn. V „Kubovi“ deti, rodičia, starí rodičia či pedagógovia ocenia bohatú ponuku klasických, ale aj moderných rozprávok, v ktorých sú obľúbení knižní hrdinovia, či riekanky. V ponuke je aj množstvo encyklopédií a didaktických textov. Možnosť bez obmedzenia čítať detské e-knihy ocenia rodičia počas prázdnin a dovoleniek, lebo pre svoje ratolesti nemusia do kufrov baliť klasické tlačené knihy.

V stredu 31. mája o 10:00 v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej ul. 5 privítame všetky deti, ktoré sa chcú dozvedieť viac o ochrane životného prostredia. Je pre nich pripravené zážitkové čítanie s názvom Víla Jazmínka a škriatok Vendelín. Hravou formou im priblíži túto aktuálnu tému a vovedie ich do čarovného sveta detskej literatúry.

Vo štvrtok 1. júna o 10:00 v pobočke knižnice Jána Bocatia na sídlisku KVP na Hemerkovej 39 bude zábavné dopoludnie s názvom Zahrajme sa…. Podujatie je určené najmenším čitateľom a ich rodičom. V pobočke funguje detský klub Klubík, ktorý ponúka  rodičom na materskej a rodičovskej dovolenke priestor pre príjemné trávenie času so svojimi deťmi v knižnici. Pripravené sú tvorivé dielne a zážitkové čítanie pre najmenších.

V týždni od 29. mája do 2. júna knižnica pozýva aj na burzu kníh a časopisov do pobočky Terasa na Tr. SNP 48/A. V čase otváracích hodín si čitatelia a verejnosť môžu prísť doplniť svoje poličky o detské knižné tituly, beletriu a knihy populárno-náučnej literatúry. Kým si rodičia budú vyberať z burzovej ponuky, deti sa zabavia vo vynovenom detskom kútiku, kde na nich čakajú omaľovánky, výtvarné aktivity či riešenie úloh. K dispozícii je kreatívny priestor, do ktorého je zahrnutých viacero herných prvkov.

Kontakt:

Mgr. Erika Palágyiová

vedúca Útvaru regionálnej, koordinačnej a projektovej činnosti VKJB

palagyiova@vkjb.sk, +421 915 719 246

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore