Tlačové správy

Pomôžme rodinám a obciam, ktoré zasiahlo zemetrasenie

Po nedávnom zemetrasení na východe Slovenska sa darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk rozhodol pomôcť postihnutým obciam a rodinám, s ktorými vytvoril výzvy na finančnú podporu po veľkých škodách, ktoré živel spôsobil na majetku mnohých rodín v zasiahnutej oblasti východného Slovenska.

V tejto náročnej situácii postihnuté rodiny  a jednotlivci neobdržali žiadnu podporu od štátu. Darcovské výzvy sa týkajú najviac zasiahnutých obcí – Ďapalovce, Košarovce, či farnosti v Nižnej Sitnici, ale aj priamo konkrétnych rodín, ktorým zemetrasenie úplne poškodilo statiku domu. Tieto domy sa s najväčšou pravdepodobnosťou budú musieť zbúrať, čo predstavuje veľmi vysoké náklady a spôsobené škody.

„Spustili sme výzvy na vyzbieranie finančných prostriedkov aj pre rodinu z Baškoviec či obec Košarovce, ktoré utrpeli škody po zemetrasení,“ hovorí  Ján Laš, výkonný riaditeľ neziskovej organizácie Ľudia Ľuďom, a dodáva: „Rodine Kuzmovej ničivé zemetrasenie úplne poškodilo statiku domu. Dom sa musí zbúrať a postaviť nový. Rodinka má na zničený dom vysokú hypotéku. Sú to enormné náklady, ktoré je potrebné vynaložiť na znovuvybudovanie rodinného domu. Chceme preto pomôcť rodinám a obciam v tejto nesmierne náročnej situácii.“

Verejnosť môže podporiť ľudí cez transparentné zbierky vo výzvach na darcovskom portáli ludialudom.sk. Všetky vyzbierané peňažné prostriedky pôjdu na pomoc v konkrétnych výzvach.

Prinášame prehľad konkrétnych výziev, ktoré potrebujú vašu pomoc:

Zasiahnuté konkrétne rodiny:  

https://www.ludialudom.sk/PomozmeRodinePoZemetraseni

https://www.ludialudom.sk/PomozmeRodinkePoZemetraseni

https://www.ludialudom.sk/ObnovmeDomPoZemetraseni

https://www.ludialudom.sk/PomocRodinePoZemetraseni

Zasiahnuté obce a kostol:

https://www.ludialudom.sk/Dapalovce

https://www.ludialudom.sk/Kosarovce

https://www.ludialudom.sk/FarnostNiznaSitnica

Kontakt:

Ľudia ľuďom, n.o.

pavel.durik@swan.sk

tel +421 2 35 00 24 47

mob +421 950 040 072

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore