Tlačové správy

Študenti a zástupcovia firiem sa už 3. rok stretli na podujatí Americkej obchodnej komory v SR a CSI Leasing s názvom „Mentor Network Program“

Podujatie je organizované v spolupráci s Veľvyslanectvom Spojených štátov amerických na Slovensku a InfoUSA v Košiciach.

Priestory InfoUSA v Košiciach sa dňa 20. marca zaplnili výbornými študentmi a úspešnými manažérmi firiem pri príležitosti 3. ročníka „Mentor Network Programu v Košiciach“. V priateľskej atmosfére sa stretli generálni riaditelia a zástupcovia úspešných firiem na Slovensku so 64 študentmi vysokých škôl z Košíc, Žiliny a Banskej Bystrice.

Ako uviedol Martin Kardoš, výkonný riaditeľ CSI Leasing a hlavný organizátor Mentor Network Programu: „Mentoringový program je skvelý nástroj, ako sa môžu študenti dostať do kontaktu so skutočným podnikateľským prostredím, ako získať vedomosti, rady a know-how priamo od skúseného mentora. Stretnutie so zástupcami firiem je pre nich mimoriadne inšpiratívne. Podnikatelia a najúspešnejšie spoločnosti zase získajú možnosť pracovať s najtalentovanejšími študentmi, ktorí pre nich predstavujú budúcu potenciálnu pracovnú silu. „Mentor Network Program“ slúži aj na zviditeľnenie pracovných príležitostí v regióne a napomáha plynulému prechodu z akademického prostredia do skutočného pracovného sveta.“

Jake Slegers, riaditeľ Americkej obchodnej komory v SR, zdôraznil, že „Jednou z hlavných myšlienok tejto príjemnej dvoj- až trojhodinovej recepcie je motivovať študentov k dosiahnutiu podobných výsledkov ako pozvaní inšpiratívni mentori.“

Cieľom „Mentor Network Programu“ je poskytnúť študentom príležitosť kariérneho mentoringu a poradenstva priamo od významných generálnych riaditeľov a manažérov firiem. Na Slovensku je program koordinovaný spoločnosťou CSI Leasing v spolupráci s Americkou obchodnou komorou v SR (AmCham) a Veľvyslanectvom Spojených štátov amerických na Slovensku.

 

O „Mentor Network Programe“

Prvotná koncepcia „Mentor Network Programu“, pochádza z Regional Business Council v St. Louis štátu Missouri, kde funguje mentoringový program pre študentov vysokých škôl. Program je štruktúrovaný do troch etáp. Prvú fázu predstavuje skúšobné stretnutie, počas ktorého študenti získavajú základné informácie o priebehu programu a jeho nasledujúcich etapách. Sú oboznámení s očakávaniami programu, ako aj čo sa od nich samotných očakáva. Študenti sú vedení k bližšiemu štúdiu informácií o participujúcich firmách a k príprave určitých tém a otázok na diskusiu počas recepcie.

Druhá fáza programu je samotná recepcia, kde sa študenti z vybraných vysokých škôl stretávajú s top manažérmi. Spoločenská atmosféra tejto akcie vedie študentov k tomu, aby diskutovali s prítomnými podnikateľmi a manažérmi o rôznych aspektoch profesionálneho života súvisiacich so vzdelaním, prácou, manažmentom či riadením spoločnosti. Väčšina študentov považuje za najzaujímavejšie dozvedieť sa priamo o prekážkach a ich prekonávaní, o dosiahnutých úspechoch, ktoré ich môžu následne motivovať k vlastnému rozvoju a stanoveniu si ambicióznych cieľov. Študenti si následne vyberajú mentora, s ktorým by sa chceli stretnúť počas osobných konzultácií v pracovnom prostredí daného mentora.

Tretia fáza programu je zameraná na osobné stretnutie s manažérom/generálnym riaditeľom a študentom. Členská spoločnosť AmCham poskytne vybranému študentovi aspoň jedno stretnutie v priebehu semestra, vďaka ktorému študent môže získať bližší prehľad o spoločnosti a jej fungovaní, ako aj rady v otázkach súvisiacich s profesionálnym životom (napr. pohovor, kariérny vývoj, obchodná etiketa). Každý študent je zodpovedný za nadviazanie prvého kontaktu.

Mentoringový program má prínos pre všetkých zúčastnených: študenti získajú náhľad do skúseností vedúcich osobností podnikateľského sveta, školy môžu pridať na svojej reputácii ponukou špeciálneho programu pre svojich najlepších študentov a podnikateľská komunita získava prístup k najlepším talentom vstupujúcim do pracovného procesu. Tieto atribúty robia z „Mentor Network Programu“ atraktívnu príležitosť pre všetkých participujúcich.

 Fotografie z minulých ročníkov v sekcii gallery:

„Mentor Network Program Košice“:

http://www.amcham.sk/events/1728_mentor-network-program-in-kosice

http://www.amcham.sk/events/1849_mentor-network-program-in-kosice

Kontakty pre médiá:

Ján Bodnár, Director of Košice Office

Americká obchodná komora v SR

Tel.: +421 905 625 058   E-mail: jan.bodnar@amcham.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore