Aktuality

Tradícia tenisového turnaja vo Svidníku pokračuje

Druhý aprílový víkend sa v Športovej hale Slávia vo Svidníku konal II. ročník tenisového turnaja novinárov, ktorý organizuje prešovská centrála Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN Prešov).

Organizátori z výboru sa snažia oživiť niekdajšiu slávnu tradíciu tenisových turnajov organizovaných nielen v Prešove, ale hlavne v Bardejovských Kúpeľoch. Ostatné dva roky im zázemie poskytli vo Svidníku, a tak sa reštartuje stará skvelá partia novinárov – tenistov. Podobne, ako vlani, ani teraz vo Svidníku nechýbala vynikajúca športová atmosféra a primerane kvalitné výmeny na kurte. Vzhľadom na počet účastníkov turnaja sa hralo systémom každý s každým.

Vynikajúci formu potvrdil nestarnúci „svidnícky terminátor“ Andrej Dudáš, ktorý nestratil ani set a s plným bodovým ziskom obhájil vlaňajšie prvenstvo. „Mám radosť, že je medzi nami stále dosť fanúšikov tenisu a verím, že postupne nám pribudnú aj ďalší súperi,“ neskrýval spokojnosť Andrej, ktorý tento rok prevzal usporiadateľskú iniciatívu.

O druhé miesto sa v priamom súboji pobili dvaja veľkí športoví nadšenci Ivan Kriššák a Milan Jusko. Lepšie nakoniec obstál Ivan, keď zvíťazil nad Milanom v pomere 6:3. Zemiaková medaila (symbolicky vo forme zemiaku) ostala pre Daniela Dedinu, ktorý neobhájil vlaňajší bronz. Ústup z vlaňajších pozícií zaznamenal tentoraz posledný Ľuboš Kašický, ktorý pre zranenie odohral len polovicu zápasov.

Ani v  prípade tohto turnaja však nebolo dôležité, kto zvíťazil a kto prehral. Nad všetkými zvíťazil šport a malá spoločenská udalosť, ktorá má ambíciu a chuť prerásť znova do celoslovenského podujatia.

ľk

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore