Tlačové správy

V Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach už aj zážitkové sprevádzanie

V Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach ešte neskončilo najväčšie podujatie roka, výstava Motýle exotických trópov, ktoré potrvá do konca júna a už sa začína s prípravou ďalšieho programu pre návštevníkov, ktorý by mohol obohatiť prehliadku areálu v letných mesiacoch. Počas júla a augusta bude pre záujemcov pripravený nový program formou zážitkového sprevádzania. Program bude určený pre skupinové návštevy a počas neho sa aj vďaka čuchu, hmatu či chuti dozvedia návštevníci viac o vybraných rastlinách v exteriéri botanickej záhrady.

„Už dlhodobo ponúkame našim návštevníkov možnosť zoznámiť sa s exotickými rastlinami pochádzajúcimi z tropických a subtropických oblastí sveta formou sprevádzania v expozičných skleníkoch. O tento spôsob informácií je veľký záujem hlavne zo strany škôl, ale aj rôznych klubov, či centier voľného času. Teraz sme sa rozhodli obohatiť program ponúkaný botanickou záhradou a záujemcom poskytnúť viac informácií nielen prostredníctvom počúvania, ale aj pútavejšou, zážitkovou formou“, informuje doc. RNDr. Sergej Mochnacký, CSc., riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach.

Program zážitkového sprevádzania je určený pre skupinové návštevy v pracovných dňoch, v čase od 9:00 do 15:00. Na prehliadku je nutné objednať sa najneskôr dva pracovné dni vopred osobne na vrátnici Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach alebo si dohodnúť termín na tel. čísle 055/234 1667 a pri návšteve uhradiť vstupné a poplatok za sprievodcovskú službu.

„Na prehliadku sme vybrali zaujímavé, viac či menej známe druhy. Pôjde o rastliny, ktoré návštevníci poznajú aj ako úžitkové či liečivé, ale napríklad aj o také dreviny, akými sú sekvojovec mamutí alebo papierovník čínsky. Každopádne si vybrané druhy budú môcť záujemcovia ohmatať alebo ovoňať a možno sa pri prehliadke dostanú aj do takých zákutí botanickej záhrady, ktoré doposiaľ nepoznajú“, vysvetľuje Mgr. Martin Pizňak, ktorý bude zážitkové sprevádzanie zabezpečovať.

Okrem zážitkového sprevádzania sa návštevníci botanickej záhrady môžu počas leta oboznámiť so všetkými aktuálne sprístupnenými expozíciami, včelárskym náučným chodníkom alebo stráviť čas v mini zoo.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

RNDr. Andrea Fridmanová PhD.

e-mail: andrea.fridmanova@upjs.sk    tel.: +421 917 137 463

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Verejnosť a média http://www.upjs.sk/verejnost-media/.

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore