Prešov

Novinárska predvianočná kapustnica v Prešove mala svoje čaro a aj pomáhala

V príjemnej atmosfére sa v metropole Šariša uskutočnila tradičná novinárska predvianočná kapustnica.
V zariadení Strednej odbornej školy gastronómie a služieb ju pripravil výbor regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov v Prešove. Stretnutie vyše šesťdesiatich novinárov rôznych generácií i seniorov malo svoje neopakovateľné čaro, lebo niektorí sa v priebehu roka stretnú len na tejto akcii. Mnohí na nej pri dobrom jedle majú možnosť podebatovať si, vymeniť skúsenosti, pookriať.
Teší, že predseda RO SSN v Prešove Milan Grejták mohol konštatovať, že prešovská organizácia SSN stále pracuje, jej akcie sa stali už tradičnými a tým ukazujú svoju obľúbenosť a organizátori výdrž. Nedostatkom je to, že klesá záujem o členstvo v

Slovenskom syndikáte novinárov, má to však viacero aspektov (význam novinárskeho preukazu, ubúdanie novinárskych pracovných miest v Prešove a Prešovskom kraji, sociálna podpora, atď). Ocenil spoluprácu s Prešovským samosprávnym krajom pri súťaži stredoškolských časopisov a poďakoval všetkým za spoluprácu.
Bohatá tombola, ktorej každoročne
patrí časť tohto novinárskeho večera bola opäť ukážkou spolupatričnosti, keď väčšina zúčastnených do nej doniesla nejakú cenu či už za seba, alebo od sponzora, ktorého oslovili.  Do vyše stovky cien tak okrem novinárov prispeli aj samosprávy, prešovské kultúrne a vzdelávacie inštitúcie, ale aj spoločnosti ATAK, Pivovar Šariš, Penzion Atrium a ďalšie .
Vystúpili aj mažoretky Labi a aktéri stretnutia kúpou knihy Janky Rebeky Štefkovej Nás nezlomíte (sú v nej príbehy ľudí ťažko skúšaných osudom) prispeli na pomoc žene s vážnym zdravotným problémom.

 

 

 

 

 

(jac)

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore