Tlačové správy

Priložte ruku k dielu a získajte nielen dobrý pocit, ale aj fantastické prekvapenie

Jar začala a Dobrovoľnícke centrum Košického kraja, ako každý rok, prináša množstvo aktivít, pri ktorých je možné pomôcť.  Obetovať chvíľu počas pracovného dňa alebo cez víkend a prispieť ku krajšiemu prostrediu či k tomu, aby u nás všetky sprievodné akcie počas Majstrovstiev sveta v hokeji dopadli na výbornú, môže úplne každý a vyberať je naozaj z čoho.  Neviete však, kde všade sa môžete zapojiť, tak tu to nájdete ako na dlani:

Do 29. marca 2019 sa môžete na dckk@dckk.sk prihlásiť, ak by ste dňa 18. mája 2019 chceli pomôcť ako dobrovoľníci pri skvelej tradičnej akcii Noc múzeí. Tento rok bude táto noc o to zaujímavejšia, že naše múzeá a galérie budú plné aj zahraničných turistov, ktorí si prídu vychutnať atmosféru košických múzeí a galérií.

Hneď 30. marca 2019 môžete pomôcť na Malej farme, kde sa bude veľa pracovať, nemusíte venčiť, môžete pomôcť aj s technickými či drobnými stavebnými úpravami.

Ak už na tento týždeň máte program, ale radi by ste pomohli počas ďalších dní,  tak môžete takto:

vo štvrtok 4. apríla 2019 od 8:00 do 17:00 hod. sa môžete kedykoľvek aspoň na chvíľu zastaviť v mestskej časti Košice juh a pomôcť vyčistiť oddychovú zónu Lomonosovova – Turgenevova  ulica. Stačí si doniesť dobrú náladu, chuť trochu v jarnom počasí pomôcť a o všetko ostatné bude postarané.

v piatok 5. apríla 2019 sa dá počas doobedňajších hodín pomôcť aj pri Detskej železničke. Jarné úpravy sú nevyhnutné na to, aby už čoskoro mohla začať sezóna a prepravilo sa množstvo spokojných rodín.

v sobotu 6. apríla 2019 môžete celá rodinka prísť pomôcť na Sídlisko Ťahanovce. Stretávame sa o 9:00 hod. na Čínskej 33 a bude sa pomáhať pripravovať sídlisko na to, že prichádza sezóna, v ktorej sme viac dnu ako von, tak aby sme boli spokojní, v akom prostredí čas trávime. Všetko je opäť zabezpečené, taktiež sa budete môcť osviežiť, pán starosta všetkých, ktorí priložia ruku k dielu pozýva na kofolu.

Každý dobrovoľník, ktorý sa zúčastní niektorej z uvedených akcií, nech nám pošle svoje selfie na dckk@dckk.sk a čaká ho prekvapenie

Okrem toho na rovnakom maily čakáme na vaše tipy, pokiaľ viete, kde by sa dobrovoľníci veľmi zišli, ale zatiaľ  nie sú. V Dobrovoľníckom centre Košického kraja sme preto, aby sme vždy pomohli s dobrovoľníkmi, nápadmi, či dlhodobou pomocou, tam, kde to treba.

Mgr. Mirka Langerová, PhD.

štatutárny zástupca Žabiek

tel: 0905 601 861

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore