Tlačové správy

Koncert v galérii – Opel&Exit Rules

  • Produkcia/ kontakt: Galéria umelcov Spiša (GUS) – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Zimná 46, Spišská Nová Ves, www.gus.sk
  • Termín podujatia: 21. 7. 2021, streda o 19.00 do 20.00
  • Kontakt pre médiá: Barbara Opielová, 0949 889448

Mgr. Lucia Benická, riaditel@gus.sk, 0948 882 717

Galéria umelcov Spiša, ktorej zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj, uvádza letný koncert spišskonovoveskej kapely Opel & Exit Rules, ktorá odohrá vlastné autorské piesne zo žánru autorskej a poetickej hudby.

Galéria v rámci projektu Koncert v galérii realizuje niekoľkokrát ročne koncerty klasickej a populárnej hudby sólistov i hudobných zoskupení zo Slovenska aj zahraničia. Projekt vytvára platformu pre prezentáciu známych inštrumentalistov, spevákov a svetovo uznávaných muzikantov, ale aj pre novovznikajúce hudobné skupiny, ktoré sa ešte len etablujú na slovenskej hudobnej scéne.

Zoskupenie Opel & Exit Rules vzniklo v roku 2018 okolo spišskonovoveskej klaviristky, speváčky a pesničkárky Barborky Opielovej, ktorá dostala možnosť zahrať si na každoročnom novoveskom populárnom podujatí SpišRock fest. Padol nápad, aby jej autorské piesne dostali hutnejší, „kapelový“ šat. Muzikantka k sebe postupne prizvala gitaristu Martina Pižema (Smola a Hrušky), basgitaristu Igora Ogurčáka (Bigľayz) a bubeníka Maroša Ogurčáka (Bigľayz). Repertoár zoskupenia sa orientuje na autorskú hudbu frontmanky skupiny Barbory Opielovej, ktorá tvorí prevažne lyrické piesne zamerané na text. Skupina odohrala zatiaľ svoj prvý koncert na festivale SpišRock fest. V Galérii umelcov Spiša predstavia hudobno-poetické pásmo, v ktorom sa budú prelínať piesne a autorské básne.

Hudobné obsadenie:

  • Barbora Opielová – klavír, spev a texty piesní
  • Martin Pižem – gitara
  • Igor Ogurčák – basgitara
  • Maroš Ogurčák – bicie nástroje

Propagačné formáty na stiahnutie :

http://gus.sk/index.php/programy/aktualne/program/koncert-v-galerii-opel-exit-rules

 Viac informácií: www.gus.sk a na sociálnych sieťach pod názvom „Galéria umelcov Spiša“:

Facebook, Instagram, YouTube.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore