Aktuality

Vernisáž vo Východoslovenskej galérii prinesie dve výstavy

  • Vernisáž – 5. 5. 2022
  • Kurátor – Miroslav Kleban
  • Východoslovenská galéria, Hlavná 27, Košice

Východoslovenská galéria v Košiciach, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pozýva na vernisáž dvoch výstav, ktorá sa uskutoční dňa 5. 5. 2022 o 18:00 vo Východoslovenskej galérii na Hlavnej 27 v Košiciach za prítomnosti umelca Jána Vasilka.

Ján Vasilko – Internal Waves

  1. 5. 2022 – 18. 9. 2022

Prvá samostatná výstava súčasného vizuálneho umelca Jána Vasilka (1979) vo Východoslovenskej galérii je retrospektívnym ohliadnutím sa na jeho najvýznamnejšie obrazové série. Najviac rozpoznateľnými atribútmi Vasilkových malieb sú línie, body, úsečky, multiplikovanie foriem, horizontály a vertikály, ako alfa i omega všetkého myšlienkového procesu tvorivosti. „Necítim sa ako pravý abstraktný geometrista, skôr si pripadám ako klasický maliar. Netvrdím, že svet vidím geometricky alebo abstrahovane, len som si zamiloval práve túto formu. Nedá sa to logicky vysvetliť. Možno je to preto, že pri tomto maľovaní a jeho účinkoch cítim pocit akéhosi príjemného naplnenia.“ – hovorí o svojej tvorbe Ján Vasilko.

Jozef Kornucik – Situácie

  1. 5. 2022 – 29. 5. 2022

Komorná prezentácia Jozefa Kornucika (1938 – 1977) je expozičnou intervenciou, či experimentom výstavnej dramaturgie Východoslovenskej galérie. Výstava je reakciou na samostatnú výstavu súčasného vizuálneho umelca, autora strednej generácie Jána Vasilka. Cieľom tejto intervencie je snaha o generačný dialóg. Prezentované diela sú úzkym výberom špecifickej témy a formy, výhradne zo zbierky VSG.

Kontaktná osoba:
Dominika Čupková
PR a marketingová manažérka
dominika@vsg.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore