Tlačové správy

Veľká otváracia show

Vizualízácia pódia Veľkej otváracej show

Vyvrcholením dvojdňového programu Otváracieho ceremoniálu Košice – EHMK 2013 bude v nedeľu 20. januára 2013 o 18:00 hodine Veľká otváracia show na netradičnom pódiu na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne.

Už 20 minút pred začiatkom programu bude divákov zahrievať japonský bubenícky majster ICHITARO, francúzski pouliční umelci a hudobný producent STROON. Ťahákmi programu sú majstri sveta v beatboxe Under Kontrol z Marseille, známe košické kapely a hudobníci Peter Bič Project, Marián Čekovský, Lukáš Adamec, Nataša Džunková a Stanica Projekt. Zo slovenskej hudobnej scény sa v programe objavia aj The Cubes, Orchester Jeana Valjeana, Chiki liki tu-a, Šarišská nátierka, Derevjanky a ďalší.

Všetky hudobné a tanečné čísla sú pripravené špeciálne pre túto show. Interpreti sa v programe objavia v netradičných štylizáciách a prekvapivých kombináciách – za všetky spomeňme aspoň spoločnú skladbu opernej speváčky Michaely Várady a hudobného producenta Dead Janitora, či hudobný súboj rusínskeho folklóru s punkom. Veľká otváracia show vyvrcholí premiérou piesne Mariána Čekovského, ktorá je jeho osobným vyznaním Košiciam.

Na záver je naplánovaný štart rakety, vysielajúcej „Košickú kultúrnu družicu“ a jej posádku, trénovanú umelcami v hviezdnom mestečku Košického vesmírneho programu (KVP) na misiu vyslania kultúry a umenia z Planéty Košice do vesmíru… Aj takto môžu vyzerať Košice v roku „20013“.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore