Tlačové správy

21. ročník veľtrhu práce pre študentov technických vysokých škôl iKariéra Dni Príležitostí 2014 v Žiline

„Tak príď a ukáž sa!“, znie motto tohtoročného veľtrhu iKariéra Dni Príležitostí, ktorý pre študentov a absolventov technických vysokých škôl organizuje študentská organizácia  IAESTE Slovakia. Už 21 rokov jej členovia zhromažďujú skúsenosti a uplatňujú ich pri realizácii tohto projektu, ktorého hlavným cieľom je uľahčiť študentom a budúcim absolventom uplatniť sa na trhu práce a súčasne spoločnostiam ponúknuť možnosť odchytiť si tých najaktívnejších študentov už počas štúdia.

Dni Príležitostí sú najväčším projektom svojho druhu na Slovensku a organizované sú pravidelne na jar, v Bratislave pre veľký záujem aj na jeseň. Jarné veľtrhy sú organizované postupne na štyroch technických univerzitách po celom Slovensku, v Košiciach, Žiline, Bratislave a Trenčíne.

Najbližšie sa veľtrh bude konať v dňoch 25.-26. marca 2014 od 9:00 na pôde Žilinskej univerzity na Univerzitnej ulici v Žiline. Nezabudnite si na pracovný veľtrh iKariéra v Žiline vyhradiť obidva dni, každý deň veľtrhu sa odprezentujú iné firmy.

Veľtrhu iKariéra Dni Príležitostí sa pravidelne zúčastňuje približne  1.000 študentov, ktorí si hľadajú zamestnanie či uskutočňujú prieskum trhu práce. Dni Príležitostí uchádzačom o zamestnanie ponúkajú možnosť stretnúť pod jednou strechou zástupcov firiem so širokým zameraním a množstvom atraktívnych voľných pracovných pozícií. Počas oboch dní budú mať študenti a absolventi možnosť priamo na mieste zistiť, o akých ľudí s akými zručnosťami a schopnosťami majú firmy záujem, aká bude ich potenciálna náplň práce, možné platové ohodnotenie a mnoho ďalších informácií. „Fakt, že miestom konania sú priamo priestory univerzity, vyvoláva aj medzi samostatnými spoločnosťami väčší dôraz na pripravenosť. Napriek tomu, že sa paradoxne jedná o veľmi vážnu akciu pre študentov, ako aj pre vystavujúce spoločnosti, študenti majú jedinečnú možnosť využiť neformálnosť akcie a získať tak odpovede na otázky, ktoré im následne môžu pomôcť pri výbere vhodného zamestnania.“, dodal Gorazd Lazorík, bývalý líder oddelenia pre styk s verejnosťou. Jednotlivé spoločnosti budú zastupovať nie len personalisti, ktorí vedia a chcú kvalifikovane poradiť, ako sa pripraviť na pracovný pohovor, ale aj špecialisti, ktorí budú pripravení zodpovedať akékoľvek technické otázky. Študentom sa odporúča vziať si so sebou na veľtrh aj niekoľko kópií životopisov, ktoré môžu zástupcom firiem so zaujímavými ponukami priamo odovzdať.

Tento ročník sa už tradične môžu študenti tešiť na medziročný nárast počtu prezentujúcich spoločností a s ním aj nárast spektra nimi ponúkaných pracovných príležitostí. Samozrejme, aj tento rok sa zúčastnia spoločnosti zvučných mien ako ProHR, ABB, Accenture, Continental Matador Truck Tires, Embraco, Emerson, Foxconn, IBM, Johnson Controls, Siemens, Softec, Vigour, Volkswagen, Kia Motors, Nestlé, Semikron a iné. Kompletný zoznam spoločností s harmonogramom a podrobnejšie informácie je možné nájsť na oficiálnej stránke projektu www.dniprilezitosti.sk.

Foto 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore