Tlačové správy

Ivan Štefanec: Pri Košiciach vznikne do konca tohto roka 200 nových pracovných miest

V priemyselnom parku Veľká Ida pri Košiciach vznikne do konca tohto roka dvesto nových pracovných miest. Po rokovaniach s investormi o tom dnes (v piatok 6. februára 2015) informoval poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (SDKÚ-DS, EĽS), ktorý je na pracovnej návšteve metropoly východného Slovenska. Spoločnosť IEE Group zvýši počet svojich zamestnancov zo súčasných 500 na 550 a ďalší investor prijme 150 ľudí.

„Ide o vysokokvalifikované pracovné miesta v subdodávateľských spoločnostiach pre automobilový priemysel. Som rád, že priemyselný park, ktorého vznik som podporoval, sa rozrastá a pomáha znižovať nezamestnanosť na východe Slovenska,“ povedal europoslanec  Štefanec. Zároveň upozornil, že v získavaní nových investícií máme stále veľké rezervy.

„Automobilový priemysel je ťahúňom slovenskej ekonomiky. Žiaľ, len 40 percent subdodávateľov je domácich, zvyšok tvoria zahraničné firmy. Ak by sa tento pomer otočil, slovenský HDP by si mohol polepšiť až o 5 percent. Lákanie a udržiavanie stabilných investorov je vecou politiky vlády. Ja sa zo svojej pozície europoslanca budem aj naďalej snažiť sprostredkúvať kontakty medzi slovenskými a zahraničnými spoločnosťami, ktoré majú záujem investovať aj na východnom Slovensku. Súčasťou toho bude aj prezentácia slovenského automobilového priemyslu, ktorú tento rok organizujem v Bruseli,“ uzavrel I. Štefanec.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore