Tlačové správy

Štvrtý večer nepokoja

Štvrtý večer nepokoja, ktorý Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach naplánovala na stredu 4.decembra 2013 o 17:00 hod. v centrálnej požičovni /Hviezdoslavova 5/, bude posledným poetickým večerom v tomto roku. Predstavia sa na ňom uznávaný slovenský básnik a esejista Tibor Kočík a básnik a prozaik Tomáš Repčiak. Literárnu besedu obohatia o umelecký prednes a hudobný sprievod študenti Konzervatória Exnárova 8 v Košiciach Júlia Hanudelová, Matúš Malý a Jakub Krajňák.

Tibor Kočík   sa narodil sa 5. decembra 1952 v Košiciach.  Je absolventom Pedagogickej fakulty UPJŠ v Prešove, kde vyštudoval všeobecnú pedagogiku a špeciálnu pedagogiku. Zároveň absolvoval štúdium žurnalistiky na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Pôsobil ako učiteľ, vydavateľský redaktor vo Východoslovenskom vydavateľstve Košice, novinár, tajomník krajskej pobočky Zväzu slovenských výtvarných umelcov a Slovenskej výtvarnej únie v Košiciach, umelec v slobodnom povolaní, zástupca šéfredaktora mesačníka Hlas demokracie. Od roku 1993 je zástupcom riaditeľa Liečebno-výchovného sanatória v Košiciach. Je autorom básnických zbierok Vnútrozemie (1995), Premenlivé dno (1996), Pohľadnice & skice (1997), Stretnutie voľných pádov (1998), Dlhá jazda, ružová záhrada (1999), Medirytiny duše (2000), Vnútorný pohyb (2002, výber zostavil I. Hochel), Byť namiesto mať (2004) a Zóna (2007).  Napísal tiež knihu výtvarno-kritických esejí Fragmenty z medzičasu (2000). Žije v Košiciach.

Tomáš Repčiak sa narodil 7.3.1972 v Spišskej Novej Vsi. Pôsobí ako autor  v slobodnom povolaní, venuje sa poézii, próze, publicistike, tvorbe pre rozhlas i tvorbe piesňových textov. Je viacnásobným laureátom  Wolkrovej Polianky, Akademického Prešova a Literárneho Zvolena, laureátom literárnej súťaže Rubato1998, Moravského festivalu poézie1997; bol ocenený na Jašíkových Kysuciach a ďalších literárnych súťažiach. Je autorom rozhlasového kabaretu Pánska jazda  a zábavnej relácie Vlak . Debutoval knižkou krátky humorných próz s názvom Zo života Karčiho Vešeľaka  (2013), v tom istom roku vydal jej pokračovanie Na krok od raja.

 Alena Zavocka

Verejná knižnica Jána Bocatia

e-mail: alena.zavocka@vkjb.sk   telefón: 055/622 32 91

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore